Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

SuperMotoCZ.cz - Česká republika získala pořadatelství prestižního závodu Supermoto of Nations pro rok 2025
úterý, 27 srpen 2024 15:36

Česká republika získala pořadatelství prestižního závodu Supermoto of Nations pro rok 2025

Skvělá zpráva dnes dorazila ze sídla FIMu – tedy mezinárodní motocyklové federace. Česká republika získala pořadatelství prestižního závodu Supermoto of Nations pro rok 2025. Tento mezinárodní motorsportovní svátek se uskuteční na Autodromu ve Vysokém Mýtě, jednom z nejvýznamnějších závodních okruhů pro supermoto a ve střední Evropě. Termín konání je naplánován na víkend 20. až 21. září 2025. 
Podnik Supermoto of Nations, známý také jako „Supermoto národů“, je prestižní soutěž, která přivádí týmy z celého světa, aby se utkaly o titul nejlepšího supermoto týmu na planetě. Závod kombinuje prvky motokrosu a silničních závodů, což z něj činí mimořádně atraktivní podívanou pro všechny fanoušky motorsportu. Autodrom ve Vysokém Mýtě, který se nachází v malebném východočeském regionu, je ideálním místem pro konání této akce. Trať je známá svými dlouhými rovinkami (nejdelší z nich měří 200 metrů) a technickými zatáčkami, které jsou výzvou pro každého jezdce a zárukou napínavé podívané pro všechny fanoušky. Díky dlouholetým zkušenostem s pořádáním významných motoristických akcí a moderní infrastruktuře je tento okruh připraven nabídnout účastníkům i návštěvníkům prvotřídní podmínky. 
 
„Je nám ctí, že se Supermoto of Nations 2025 vrátí do České republiky a že jej budeme moci pořádat na našem domácím okruhu ve Vysokém Mýtě,“ uvedl Jiří Čáp, předseda Autoklubu Karosa Vysoké Mýto. „Jsme přesvědčeni, že tento závod nabídne nejen vzrušující sportovní zážitek, ale také možnost ukázat krásy našeho regionu a přivítat zde fanoušky z celého světa.“ 
 
Na akci se očekává účast předních jezdců z více než 20 zemí, včetně obhájců titulu z loňského ročníku. Fanoušci se mohou těšit na napínavé souboje, dechberoucí momenty a atmosféru, kterou nabízí jen tato jedinečná motoristická disciplína. 
 
Více informací o závodu, včetně programu a možností ubytování, naleznete na oficiálních webových stránkách Autodromu Vysoké Mýto: www.autodromvmyto.cz nebo na našich oficiálních stránkách českého supermota www.supermotocz.cz. 
 
Původní zpráva na stránkách FIM ZDE.
 
O Autodromu Vysoké Mýto
 
Autodrom Vysoké Mýto je jedním z nejstarších a nejrespektovanějších závodních okruhů v České republice. S dlouholetou tradicí pořádání národních i mezinárodních motoristických akcí nabízí moderní zázemí pro různé typy závodů Historie okruhu sahá do sedmdesátých let minulého století a od té doby se stal nedílnou součástí české závodní scény. Hostil nespočet významných podniků včetně MS Supermoto v letech 2021 a 2022 a stále přitahuje závodníky z celé republiky i ze zahraničí.
 

csm Autodrom. Foto Jaroslav Horak 1280x853 7203f60d80

 
 
Autor: Vašek Volf
26.08.2024
Naposledy změněno úterý, 27 srpen 2024 17:47